(Fotografía: Alberto Saiz).

 

El sacerdote Enric Roig, secretario del Arzobispo de Valencia, que presidió la tradicional ‘Missa de Descoberta’ en la Basílica de la Virgen, señaló que “la vida es camí per a tots. La nit de la Mare de Déu s’ha convertit en una gran nit de peregrinatge. Qué imatge tan autèntica de l’Església! En la seua diversitat, en els seus carismes, de pobles, families, però un mateix nexe d’unió! I pot ser que davant la Mare de Déu esta realitat de comunió siga més patent que en cap altre lloc. Ni rics, ni pobres, ni perfectes, ni despreciables, ni de esquerres, ni de dretes, ni de poble o de ciutat… qué experiencia de unió la del amor a la Mare. Com en una gran familia”.

“Des de la Missa de Descoberta fins que la Mare de Déu torne a la seua Real Basílica, es conten per milers els cors dels valencians que es descobriran davant la Mare de Déu, per a expressar el seu dolor, la seua alegria, la seua necessitat i la seua gratitut. Es lo que podriem dir que suposa per a un valencià mirar a la Mare de Déu”.

Enric Roig, expresó que “Maria com a imatge de la comunió, esta Mare es l’Església de València! Estos, els cristians valencians tan distints pero amb un mateix sentiment de estima i devoció des que el mercedari Gelabert Jofré inspirara, per la seua compassió davant aquell malalt mental, la fundació d’aquella antiga arxiconfraria…fins hui, els crucificats son els fills predilectes de la Mare de Déu. Teodor Llorente, pare de la renaixença valenciana ens fa buscar un objectiu comú per a tots els bons valencians: que durant la seua festa es creuen els nostres ulls en els de la Mare de Déu”.

“Els que tenim un patiment, els que estan malalts, els que no tenen il.lusió, als que falta treball, els qui no es senten volguts, el qui s’han equivocat… tots trobem en Ella perdó, comprensió, consol, i una nova esperança”.

Roig añadió que “amb esta experiencia es va inspirar el mestre Serrano que parla del nou dia que ve amb Maria… i que és Crist. Ella ens dona esperança i ens fa pensar, imaginar i treballar per una València nova, una Esglèsia nova, un món nou… el regne del Cel”.

“Hui València, en el dia de la Mare de Déu, es torna un trosset de cel per a confirmar-nos en la esperança de que eixe final és possible”, resaltó.

(Fotografía: Alberto Saiz).